Simptome inainte de menstruatie, care pot persista si pe parcursul ei, dezvaluite de catre modelele de videochat din Craiova:
- Sani umflati si durerosi. Schimbarile hormonale care apar atunci cand corpul se pregateste de ciclul menstrual pot determina cresterea in volum a sanilor, precum si accentuarea sensibilitatii lor. Multe femei resimt durere la nivelul sanilor inainte de menstruatie, mai ales in timpul purtarii sutienului.
- Oboseala cronica. Atunci cand urmeaza perioada menstruatiei, nivelul de globule rosii si fier din sange scade, la fel si aportul de oxigen in organism, motiv pentru care se poate instala oboseala cronica. Unele femei se simt in perioada menstruatiei extrem de obosite, fiind un simptom normal, atat timp cat nu persista o perioada indelungata de timp.
- Dureri de cap. Unele femei experimenteaza adevarate migrene in perioada mai dificila a lunii, din cauza modificarilor hormonale.
- Aparitia cosurilor. Atunci cand vorbim despre simptome inainte de menstruatie, nu putem uita de cosuri. Progesteronul si estrogenul scad in aceasta perioada a lunii, asa ca pielea devine mai subtire, mai grasa si, prin urmare, mai predispusa catre aparitia cosurilor.
- Anxietate. Starile de anxietate pot fi mai accentuate inainte si in timpul menstruatiei. De aceea, daca te confrunti cu ele, trebuie sa constientizezi motivele aparitiei lor si sa incerci sa le controlezi.
Unele femei se confrunta cu o problema medicala numita sindromul premenstrual (SPM). Acesta afecteaza femeile aflate la varsta fertila si se manifesta prin urmatoarele simptome:
- Balonare;
- Probleme ale pielii/acnee;
- Crestere in greutate;
- Dificultati de concentrare;
- Oboseala;
- Sani durerosi;
- Dureri de spate;
- Anxietate;
- Iritabilitate;
- Tulburari de dispozitie si/sau depresie.
Cum sa ameliorezi simptomele provocate de SPM? Iata cateva metode eficiente dezvaluite de catre modelele online:
- Adoptarea unei alimentatii sanatoase. Aceasta joaca un rol crucial atunci cand vine vorba despre sindromul premenstrual. Poti ameliora simptomele provocate de SPM prin reducerea cantitatii de cafeina, sare si zahar si printr-o hidratare corespunzatoare. De asemenea, este important sa consumi alimente nutritive, bogate in vitamine.
- Exercitiile fizice regulate. Acestea iti pot imbunatati starea de sanatate si pot atenua simptomele sindromului premenstrual. Miscarea amelioreaza durerile, precum si meteorismul abdominal.
- Medicamente. Analgezicele pe baza de ibuprofen pot contribui la atenuarea durerilor, insa inainte de a le folosi, trebuie sa te asiguri ca nu suferi de boli asa cum este ulcerul peptic sau boli renale.
De asemenea, trebuie sa stii ca unele femei sufera de tulburarea disforica premenstruala (TDPM), o forma severa a SPM. Simptomele TDPM sunt asemanatoare cu cele ale sindromului premenstrual, dar sunt mai intense, asa ca pot afecta calitatea vietii.
Simptome ale tulburarii disforice premenstruale:
- Schimbari ale apetitului culinar;
- Oboseala;
- Balonare;
- Tulburari de dispozitie;
- Iritabilitate;
- Probleme de somn.
Citeste si Culori unghii 2022: fii un model in trend!