Ce este empatia si cum te poate ajuta dezvoltarea acesteia in relatia cu cei din jur?

24.07.2023
Ce este empatia si cum te poate ajuta dezvoltarea acesteia in relatia cu cei din jur?

Empatia este una dintre abilitatile esentiale in activitatea de model online, caci ea iti ofera un acel ”ceva” care te va ajuta sa ”treci” de obiectivul camerei web si sa reusesti sa ajungi la sufletul admiratorilor tai.

Empatia este definita drept capacitatea de a intelege gandurile si sentimentele persoanei din fata ta, intr-o anumita situatie, din perspectiva experientei sale, in ciuda faptului ca tu poti avea o alta perspectiva asupra lucrurilor prezentate. Pe scurt, empatia poate fi definita drept capacitatea de a te pune in situatia celuilalt.

In activitatea de model online, empatia este foarte importanta, caci ea te ajuta sa vezi dincolo de cuvinte si sa reusesti sa stabilesti o conexiune cu membrii care iti solicita compania. Astfel, sesiunile online capata substanta, iar discutiile cu admiratorii tai vor avea mereu o nota autentica si sincera. In consecinta, barbatii isi vor dori sa petreaca timp nelimitat in compania ta si sa discute cu tine vrute si nevrute.

ce este empatia

Ce este empatia? Iata cum te poate ajuta in relatiile cu admiratorii!

 

Barbatii cauta compania modelelor online indemnati si de dorinta de socializare, motiv pentru care fetele trebuie sa isi dovedeasca abilitatile de a se face placute si de a-i intelege. Empatia joaca un rol foarte important in desfasurarea cu succes a acestei activitati, caci ea poate influenta in mod categoric durata sesiunilor online.

 

Un model cu o inteligenta emotionala inalta poate percepe emotiile si starile pe care un barbat le traverseaza pe durata unei sesiuni online si se poate folosi de acestea pentru a dezvolta subiecte de discutie. Totodata, ascultarea activa si intelegerea perspectivei admiratorului asupra vietii il vor face pe acesta sa se simta apreciat si validat.

 

In acelasi timp, faptul ca sunt ascultati si intelesi ii ajuta pe admiratorii fetelor sa se echilibreze emotional si sa se elibereze de tensiuni, astfel incat, dupa sesiunile online, acestia se vor simti mult mai relaxati si optimisti.

 

Iata 4 situatii in care empatia te poate ajuta in timpul sesiunilor de videochat:

 

 • construirea relatiei si castigarea increderii - abilitatea de a te pune in locul interlocutorului implica ascultarea activa, care, treptat, conduce la dezvoltarea unei relatii de incredere. Admiratorii tai se vor simti ascultati si intelesi, motiv pentru care isi vor dori sa petreaca timp indelungat conectati cu tine si vor dori sa revina cat mai curand la sesiunile voastre online;

 • reduce conflictele - oamenii sunt diferiti, iar situatii tensionate pot aparea chiar si in timpul unei astfel de sesiuni. Empatia te va ajuta sa intelegi eventualele reticente ale membrilor si sa adaptezi conversatia la stilul fiecaruia in parte;

 • elimina sentimentul de judecata - faptul ca interlocutorul se simte ascultat si inteles il ajuta sa se relaxeze si sa simta ca iti poate spune orice, fara a fi judecat sau etichetat. Astfel, admiratorii tai vor simti ca, in timpul sesiunilor de videochat, nimic nu este prea mult sau ca ar putea fi intelesi gresit;

 • reduce sentimentul de singuratate - discutiile sincere si emotionante ii vor face pe barbati sa simta ca au gasit, in sfarsit, pe cineva care sa-i inteleaga si cu care pot aborda diverse teme de discutie. Fiecare sesiune online ii va ajuta sa isi satisfaca din nevoia firesca de socializare si sa-si construiasca un univers virtual in care sa te includa si pe tine.

 

Ce este empatia. Iata care sunt caracteristicile principale ale acestei abilitati care te poate ajuta sa-ti maximizezi castigurile ca model de videochat:

 

 • ascultarea activa;

 • observarea si intelegerea limbajului non-verbal asociat comunicarii;

 • sensibilitate;

 • disponibilitate;

 • deschidere spre a intelege perspectiva interlocutorului;

 • abilitatea de a oferi feedback constructiv, intr-o maniera diplomata;

 • abilitati de mentor si coach;

 • acceptare - oferi persoanelor ingaduinta si siguranta ca esti deschisa spre acceptarea diversitatii tipologiilor personalitatii umane. Astfel, iti adaptezi modul de abordare in acord cu modul interlocutorului de a privi viata.

 

Secretul succesului unui model de videochat consta in abilitatea de a se face placut de cei din jur si de a-i ajuta pe acestia sa se inteleaga si sa evolueze, atat din punct de vedere personal, cat si emotional. Empatia este cel putin la fel de importanta ca abilitatea de a comunica intr-o limba straina.

 

Cum iti poti dezvolta empatia?

 

Primul pas pentru dezvoltarea acestei abilitati este sa iesi din zona de confort si sa incerci sa-i asculti si sa-i intelegi pe cei din jurul tau, fara a-i judeca si a le pune etichete. Poate la inceput nu-ti va fi usor, insa, treptat, iti vei dezvolta acest obicei si comportamentul va deveni unul natural. In cazul in care vei ajunge sa crezi ca un admirator sufera pentru tine, iata AICI cateva detalii despre cum iti poti da seama daca banuielile tale sunt reale.

Articole recente

Acestea sunt cele mai bune subiecte de discutie cu membrii de pe site-urile de videochat!

Acestea sunt cele mai bune subiecte de discutie cu membrii de pe site-urile de videochat!

Jobul de model online la Studio 20, cel mai bun studio de videochat din lume, iti poate aduce multe…

Adevarul despre videochat. Avantajele unice pe care le ofera Studio 20

Adevarul despre videochat. Avantajele unice pe care le ofera Studio 20

Actualizat 2024   Videochatul este unul dintre cele mai profitabile domenii din Romania, fiind…

Cum poate un model de videochat sa aiba succes? Secretele din spatele cortinei!

Cum poate un model de videochat sa aiba succes? Secretele din spatele cortinei!

Actualizat 2024   Industria de videochat este plina de femei frumoase si tinere, dornice de afirmare…

Spune-ti parerea!

Contact

Contact Studio Videochat

Daca ai ajuns pana aici, hai sa incercam urmatorul pas. Ia legatura cu noi. Ne poti contacta telefonic sau ne poti scrie aici, in formularul disponibil. Noi vom lua legatura cu tine in cel mai scurt timp si te vom programa pentru un interviu la cel mai mare studio de videochat Bucuresti sau la oricare alta locatie marca Studio 20 din Romania, dupa cum doresti.

Contact info