Nu deveni sclava unui gand care nu-ti da pace! Cum scapi de ruminatie?

16.08.2023
Nu deveni sclava unui gand care nu-ti da pace! Cum scapi de ruminatie?
* actualizat in 2024
 
Starea mentala cunoscuta sub numele de ruminatie se refera la repetarea neincetata, obsesiva, a acelorasi ganduri, de cele mai multe ori negative, referitoare la temeri sau ingrijorari. Desi sunt persistente, ele nu aduc vreo solutie sau vreun element de claritate, astfel ca ajung sa afecteze grav starea mentala si emotionala a unei persoane. Modelele de videochat intalnesc frecvent acest tip de ganduri in interactiunile cu admiratorii lor.

Cum scapi de ruminatie? Situatiile in care apar cel mai frecvent ganduri de care nu poti scapa

Modelele de videochat sustin ca persoanele care sufera de depresie pot sa rumege constant ganduri negative despre sine, despre lume si despre viitor. Aceste ganduri scot in evidenta propriile defecte si esecuri din trecut si creeaza impresia ca nimic bun nu este de asteptat nici de la viitor.

Te poti intreba cu ce te deranjeaza si de ce sa cauti cum sa scapi de ruminatii. Modelele online subliniaza faptul ca starile de anxietate produse de acest fenomen nedorit sunt extrem de deranjante. Ruminatiile fac sa apara ingrijorari excesive si nesfarsite referitoare la evenimente viitoare sau la diferite probleme care par imposibil de rezolvat, astfel incat ajung sa creeze o teama profunda.

Modelele online sustin ca stresul intens poate sa conduca la aparitia ruminatiilor. Astfel stau lucrurile atunci cand esti coplesita, intr-un timp scurt, de numeroase sarcini si provocari aparute atat acasa, cat si la munca. „Cum scap de ruminatii?” - nu este doar o intrebare retorica sau un moft, ci o nevoie stringenta pentru ca persoana afectata sa isi poata recastiga echilibrul psihic si emotional.

Persoanele care au suferit diverse traume pot sa ramana fixate pe evenimentele ce le-au marcat si sa analizeze obsesiv fiecare detaliu. Procedand astfel, nu isi fac deloc bine, deoarece este ca si cum ar retrai, la nesfarsit, evenimentul care le-a provocat suferinta.

Uneori, chiar si dorinta aparent pozitiva de a face totul perfect duce la aparitia unor ganduri care nu mai pot fi controlate. Este repetat in minte fiecare detaliu al unei situatii in care doresti sa dai randament maxim, imaginezi diferite scenarii si riscuri si ajungi sa nu te mai poti desprinde de ideile respective, care te epuizeaza mental.
 
Cum scapi de ruminatie? Cele mai eficiente metode

Modelele de videochat sustin ca pentru a depasi o astfel de situatie total neproductiva si daunatoare sanatatii, exista mai multe strategii care se pot dovedi eficiente.

Primul pas consta, bineinteles, in constientizare. Trebuie sa iti dai seama ca o anumita idee sau situatie a ajuns sa iti ocupe mintea fara incetare. Pornind de aici, poti incerca diferite abordari. Simpla renuntare la a te intreba „Cum scap de ruminatii?” poate fi un prim pas de a inceta acest efect stresant si nociv.
 
Este putin probabil sa reusesti de la inceput sa scapi de ruminatie total, chiar daca iti propui acest lucru. Este mai bine sa stabilesti constient un interval de timp, de exemplu de o ora pe zi, in care sa te gandesti la problema respectiva si la toate aspectele ei. Poti sa scrii pe hartie diferite temeri sau posibile rezolvari, ceea ce va aduce un plus de claritate si o impresie de control al situatiei.

Odata incheiat intervalul respectiv, trebuie sa iti umpli ziua cu activitati care te solicita si nu iti lasa mintea sa hoinareasca. Cele mai eficiente sunt sarcinile de natura intelectuala, in primul rand studiul sau completarea a diferite teste.

Eficiente se pot dovedi si activitatile placute, despre care poti citi mai multe AICI, care iti aduc in mod real bucurie si distractie. Ele au sanse mai mari de succes daca le faci in compania unor prieteni si te pot elibera de presiunea intrebarii: „Cum scap de ruminatii?”

Persoanele apropiate si prietenii pot fi de folos si in alt mod: este o idee buna sa discuti, cu cineva de incredere, despre gandurile si ingrijorarile tale. Simpla exprimare le va reduce forta si, in plus, vei avea parte de incurajari si de sfaturi folositoare.

Daca aceste metode nu functioneaza, poti sa apelezi la un terapeut, care va folosi abordari stiintifice, cu eficienta dovedita in timp, in cazuri similare celui cu care te confrunti.

Nu te lasa stapanita de ruminatie! Constientizeaza problema si ia masurile necesare pentru a redobandi controlul propriei minti! 
 

Articole recente

Cel mai tare concurs al verii 2018. Alatura-te echipei Studio 20 si poti castiga una din cele 11 vacante exotice #undevrei tu si 50% din incasari bonus!

Cel mai tare concurs al verii 2018. Alatura-te echipei Studio 20 si poti castiga una din cele 11 vacante exotice #undevrei tu si 50% din incasari bonus!

Studio 20, cel mai mare si cel mai bun studio de videochat din lume, lanseaza concursul verii 2018!…

Primul studio de videochat care ofera modelelor asigurare medicala si stomatologica

Primul studio de videochat care ofera modelelor asigurare medicala si stomatologica

Actualizat 2024   Studio 20 a decis sa fie primul studio din lume care ofera tuturor modelelor…

Cele mai mari castiguri din videochat

Cele mai mari castiguri din videochat

Cunoscut la nivel internațional că fiind cel mai mare și mai profesionist, Studio20 iti garantează cele…

Spune-ti parerea!

Contact

Contact Studio Videochat

Daca ai ajuns pana aici, hai sa incercam urmatorul pas. Ia legatura cu noi. Ne poti contacta telefonic sau ne poti scrie aici, in formularul disponibil. Noi vom lua legatura cu tine in cel mai scurt timp si te vom programa pentru un interviu la cel mai mare studio de videochat Bucuresti sau la oricare alta locatie marca Studio 20 din Romania, dupa cum doresti.

Contact info