Exemple de mesaje pentru cei care critica si nu ofera solutii!

29.03.2022
Exemple de mesaje pentru cei care critica si nu ofera solutii!

Nimeni nu este perfect, ci doar perfectibil. Prin urmare, nu trebuie sa fii luata prin surprindere daca, din cand in cand, iti sunt adresate critici. In loc sa te descurajeze si sa iti afecteze increderea in sine, acestea pot fi folosite pentru a te dezvolta.

Pentru a realiza acest lucru, este nevoie sa stii sa faci diferenta intre o critica constructiva si una distructiva. Iata cum recunosti despre ce anume este vorba, in fiecare imprejurare!

Critica constructiva versus critica distructiva

Principala diferenta consta in modul in care criticile sunt formulate. Unele persoane scot in evidenta anumite lucruri pe care nu le-ai facut bine tocmai in scopul de a te ajuta sa iti imbunatatesti comportamentul. Ele nu intentioneaza nici sa te jigneasca, nici sa te demoralizeze, iar adeseori ofera posibile solutii.

Pe de alta parte, exista si oameni care iti adreseaza mesaje mai dure, cu intentia de a te insulta sau chiar de a te rani. Vorbele lor nu se concentreaza pe ceea ce ai facut, pe o anumita actiune sau greseala, ci pe persoana ta.

De exemplu, o critica realizata in mod constructiv suna in felul urmator: „cred ca azi nu ai fost in forma. Ai gresit in anumite aspecte, dar data urmatoare ai putea sa imbunatatesti lucrurile daca te implici mai mult!“. In schimb, o critica distructiva este formulata astfel: „Nu esti in stare de nimic! Ai gresit, asa cum faci intotdeauna! Mai bine renunta si lasa pe altcineva, care se pricepe!“.

Celor din prima categorie poti sa le multumesti pentru ca ti-au atras atentia asupra a ceea ce nu faci bine si merita sa tii cont de sfaturile lor. In schimb, este mai complicat sa interactionezi cu persoanele care emit critici distructive. Iata cateva exemple de mesaje pentru cei care critica si nu ofera solutii!
mesaje pentru cei care critica

Cum reactionezi la criticile distructive?

O critica de acest fel seamana de multe ori cu un atac la persoana, cu jigniri si cuvinte urate. Chiar daca sunt formulate asa, nu trebuie sa pierzi controlul si sa iei totul personal. Pentru ca situatia sa nu se deterioreze, exista cateva exemple de mesaje pentru cei care critica si nu ofera solutii.

• „Inteleg ca nu m-am ridicat la asteptarile tale. Cum crezi ca ar fi trebuit sa procedez?“. Acest mesaj are meritul de a-i cere interlocutorului sa spuna in mod foarte concret ce anume nu i-a placut. Astfel, discutia se va concentra doar pe cele cateva elemente care l-au deranjat, fara sa mai existe impresia ca ansamblul a fost negativ;

• „Incerc mereu sa imbunatatesc lucrurile. Vreau sa fac totul mai bine data viitoare. Cum crezi ca ar trebui sa procedez?“. Prin acest mesaj, il inviti pe interlocutor, in mod subtil, sa ofere el solutii.

• „Mi-ar placea sa imi spui ce anume ti-ar placea sa fac in continuare!“. In acest mod, il lasi pe interlocutor sa detina controlul. El fiind cel care va decide modul de actiune, nici nu va mai avea motive de critica.

Acestea sunt doar cateva exemple de mesaje pentru cei care critica si nu ofera solutii. Cu ajutorul lor, poti sa transformi criticile distructive in critici constructive, care te vor ajuta sa evoluezi. Daca ele nu functioneaza, poti sa intrerupi pur si simplu orice legatura cu persoanele toxice. Cine adreseaza doar reprosuri, fara sa ofere niciodata solutii, nu merita sa faca parte din viata ta!

Citeste si: Ce mesaje le plac barbatilor? Iata cum sa iti fidelizezi membrii usor!


 

Articole recente

Cum se practica pozitia lingurita si ce trebuie sa faci ca sa simti placere maxima?

Cum se practica pozitia lingurita si ce trebuie sa faci ca sa simti placere maxima?

Sexul este foarte important intr-o relatie. El uneste partenerii, ii ajuta sa obtina placere, sa se…

Cel mai tare concurs al verii 2018. Alatura-te echipei Studio 20 si poti castiga una din cele 11 vacante exotice #undevrei tu si 50% din incasari bonus!

Cel mai tare concurs al verii 2018. Alatura-te echipei Studio 20 si poti castiga una din cele 11 vacante exotice #undevrei tu si 50% din incasari bonus!

Studio 20, cel mai mare si cel mai bun studio de videochat din lume, lanseaza concursul verii 2018!…

Studio 20 - cel mai bun studio de videochat in cadrul galei internationale Xbiz pentru al doilea an consecutiv

Studio 20 - cel mai bun studio de videochat in cadrul galei internationale Xbiz pentru al doilea an consecutiv

Inca o data, anul incepe exceptional pentru Studio 20. La primul si cel mai important eveniment din…

Spune-ti parerea!

Contact

Contact Studio Videochat

Daca ai ajuns pana aici, hai sa incercam urmatorul pas. Ia legatura cu noi. Ne poti contacta telefonic sau ne poti scrie aici, in formularul disponibil. Noi vom lua legatura cu tine in cel mai scurt timp si te vom programa pentru un interviu la cel mai mare studio de videochat Bucuresti sau la oricare alta locatie marca Studio 20 din Romania, dupa cum doresti.

Contact info