Fenomenul ghosting in era digitala: de ce dispar oamenii fara explicatii?

19.07.2023
Fenomenul ghosting in era digitala: de ce dispar oamenii fara explicatii?

* actualizat in 2024

Ai fost vreodata in situatia in care ai simtit ca cineva a disparut brusc din viata ta fara vreo explicatie? Te-ai intrebat de ce oamenii aleg sa nu mai raspunda la mesaje, la apeluri sau sa se retraga fara niciun motiv? Ei bine, aceasta practica, cunoscuta sub numele de ghosting, poate lasa pe oricine intr-o stare de confuzie si intrebari fara raspuns. Admiratorii modelelor online vorbesc frecvent despre aceasta problema si le solicita fetelor ajutorul pentru a intelege de ce unele persoane aleg sa faca asta.

Ghostingul este un comportament prin care o persoana alege sa se evapore din viata celeilalte fara nicio explicatie sau fara sa semnaleze vreo schimbare. Acesta poate avea loc in relatiile romantice, de prietenie sau chiar in mediul profesional. Cu toate ca ghostingul este adesea asociat cu era digitala, in care comunicarea se realizeaza in principal prin intermediul mesajelor si retelelor sociale, acest fenomen exista de mult timp si poate aparea in orice context social.

Motivele din spatele ghostingului

Modelele de videochat sustin ca exista mai multe motive care pot determina oamenii sa practice ghostingul in mediul online. Unul dintre acestea este frica de conflict. Uneori, oamenii prefera sa evite o confruntare directa si, in schimb, aleg sa dispara fara explicatii. De asemenea, lipsa de interes sau, pur si simplu, pierderea acestuia poate fi un alt motiv pentru care cineva alege sa „ghosteze”. Uneori, oamenii nu doresc sa fie sinceri si prefera sa se sustraga responsabilitatii.

Ghostingul si impactul emotional

Modelele Studio-20.ro sustin ca acest fenomen poate avea un impact semnificativ asupra starii emotionale a persoanei care este „ghosted”. Sentimentele de confuzie si respingere pot provoca stres si anxietate. Persoana afectata poate incepe sa se intrebe ce a facut gresit sau de ce nu merita o explicatie, iar aceasta experienta ii poate afecta increderea in sine si capacitatea de a avea relatii sanatoase.

Cum sa faci fata ghostingului?

Pentru a face fata acestui fenomen, este important sa nu iti asumi vina pentru disparitia persoanei respective. Nu lua personal acest comportament si intelege ca el spune mai multe despre cel care il practica decat despre tine. Focalizeaza-te pe grija de sine si gaseste sprijin in cercul tau de prieteni si familie. Modelele de videochat te sfatuiesc sa eviti sa faci speculatii si sa incerci sa mergi inainte, deschis la noi oportunitati si relatii. Ai AICI cateva sfaturi eficiente despre cum sa iti recapeti increderea in oameni.

Ghostingul in relatiile romantice

Modelele online sustin ca unul dintre contextele in care ghostingul este cel mai des intalnit este reprezentat de relatiile romantice. Uneori, oamenii aleg sa dispara fara explicatii in loc sa comunice deschis si sa puna capat relatiei intr-un mod respectuos. Acest gest poate il lasa pe celalalt partener cu multe intrebari si cu o durere emotionala profunda. Ghostingul in relatiile romantice poate avea consecinte negative asupra increderii si abilitatii de a intra in relatii viitoare.

Impactul ghostingului in era digitala

In era digitala, acest fenomen a devenit mult mai usor de practicat si mai frecvent, tinand cont de mijloacele de comunicare online. Cu atat de multe optiuni disponibile, oamenii se pot simti mai tentati sa treaca rapid la urmatoarea persoana sau sa evite sa se confrunte cu cineva. Aceasta practica poate duce la o atitudine mai putin responsabila si la o scadere a valorii acordate comunicarii si relatiilor umane.

Modelele online spun ca ghostingul in era digitala este o realitate cu care multi oameni se confrunta. Disparitia brusca si inexplicabila a unei persoane poate avea un impact emotional puternic asupra celui afectat. Este important sa intelegi motivele din spatele disparitiei si sa iti concentrezi atentia pe ingrijirea de sine. In cele din urma, comunicarea deschisa si respectuoasa ramane cheia relatiilor sanatoase, indiferent de mediul in care acestea se desfasoara.

Articole recente

Lucrezi ca model de videochat? Afla cum sa iti depasesti colegele in cel mai scurt timp

Lucrezi ca model de videochat? Afla cum sa iti depasesti colegele in cel mai scurt timp

Nu mai e un secret pentru nimeni ca videochatul este un domeniu foarte bine platit. Modelele online…

Ce este postul intermitent (fastingul) si ce beneficii are?

Ce este postul intermitent (fastingul) si ce beneficii are?

Probabil ca si tu ai auzit persoane vorbind despre fasting sau postul intermitent. Aceasta practica…

Flirtul - cea mai puternica „arma” pe care o poti folosi ca model de videochat!

Flirtul - cea mai puternica „arma” pe care o poti folosi ca model de videochat!

Actualizat 2024   Munca intr-un studio de videochat poate fi extrem de placuta pentru o femeie.…

Spune-ti parerea!

Contact

Contact Studio Videochat

Daca ai ajuns pana aici, hai sa incercam urmatorul pas. Ia legatura cu noi. Ne poti contacta telefonic sau ne poti scrie aici, in formularul disponibil. Noi vom lua legatura cu tine in cel mai scurt timp si te vom programa pentru un interviu la cel mai mare studio de videochat Bucuresti sau la oricare alta locatie marca Studio 20 din Romania, dupa cum doresti.

Contact info